Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad strömming med kapris och senap

Gravad fisk har funnits i hushållet sedan urminnes tider. Med kapris och senap får den ny och lite tuffare smak.

Gravad strömming med kapris och senapGravad strömming med kapris och senapGravad strömming med kapris och senap
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé

Ättikslag

  • 5 dlvatten
  • 1 dlättiksprit- 12 %
  • 1 msksalt

Sås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 msksenap- grov sötad
  • 23 mskkapris- grovhackad
  • vitpeppar- nymald
  • salt

Gör så här

  1. Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills saltet löser sig. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4-6 timmar.

  2. Ta upp strömmingen och låt den rinna av väl. Gärna först genom ett durkslag och därefter på ett tjockt hushållspapper som suger upp överflödig vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.

  3. Blanda ingredienserna till såsen. Vänd försiktigt ner strömmingen i såsen.

  4. Låt strömmingen stå i kylen minst ett dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök