Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kolla noga att strömmingen har gravats färdigt, (blivit vit och fast i köttet) innan du lägger den i såsen.
Skölj strömmingen och dra av skinnet.
Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke.
Lägg strömmingen i ättikslagen, täck med plastfilm och ställ i kylskåp ett dygn.
Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
Blanda yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blanda i rommen. Vänd ner strömmingen i såsen försiktigt.
Låt stå kallt 3-4 timmar, gärna över natten. Garnera strömmingen med hackad dill.
Recept från Mitt kök