Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad strömming i krämig romsås

Kolla noga att strömmingen har gravats färdigt, (blivit vit och fast i köttet) innan du lägger den i såsen.

Gravad strömming i krämig romsås
Gravad strömming i krämig romsås
Gravad strömming i krämig romsås
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 400 gströmmingfiléer

Lag

  • 7 dlvatten
  • 1,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 msksalt

Sås

  • 1 dlyoghurt- grekisk eller turkisk
  • 1,5 dlmajonnäs
  • salt- peppar
  • 12 mskcitronsaft
  • 3 mskstenbitsrom- finkornig

Till extra garnering

  • dill- hackad

Gör så här

  1. Skölj strömmingen och dra av skinnet.

  2. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke.

  3. Lägg strömmingen i ättikslagen, täck med plastfilm och ställ i kylskåp ett dygn.

  4. Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.

  5. Blanda yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blanda i rommen. Vänd ner strömmingen i såsen försiktigt.

  6. Låt stå kallt 3-4 timmar, gärna över natten. Garnera strömmingen med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök