Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gravad sotad röding med gurka, kavringsmulor och timjancrème är ett arbetat drinktilltugg. Rödingen kan göras dagen före servering.
1. Dra bort eventuella ben från rödingen. Blanda socker och salt och vänd rödingfilén där i. Låt stå i kylen ca 2 timmar och grava.
Blanda ättika, socker och vatten. Hyvla gurkan på längden och lägg den i lagen ca 20 min.
Riv eller hyvla kavringen. Stek den krispig i smör.
Blanda majonnäs och gräddfil. Hacka hälften av timjanen, spara knopparna till garnering, och blanda med crèmen. Krydda med peppar.
Skölj rödingen snabbt i kallt vatten. Torka av med hushållspapper. Skär portionsbitar. Sota rödingbitarna med en brännare. Rulla in den i den picklade gurkan. Spritsa på timjancrème och avsluta med kavringsmulor och timjanknoppar.