Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad ryggbiff

Gravad ryggbiff passar bra att serveras med kummin­majonnäsen som serveras till den ­rimmade koljan.

Gravad ryggbiff
Gravad ryggbiff
Gravad ryggbiff
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gryggbiff- som varit fryst 2 dygn
  • 1 mskkonjak
  • 1 msksalt
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 mskkummin

Gör så här

  1. Blanda konjak, salt, socker och kummin.

  2. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på kryddblandningen. Dra ut så mycket luft som möjligt och knyt igen. Lägg köttet i en form i kylen. Låt grava 3 dygn. Vänd varje dag.

  3. Torka av köttet och skär det i tunna skivor före servering.

Vad tyckte du om receptet?