Se även:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köp gärna en hel sida av en liten regnbågslax, så går den snabbt att grava. Den "vanliga" laxen bör gravas tre dygn.
Lägg laxsidan i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda salt och socker och gnid in laxen med blandningen, både kött- och skinnsidan. Låt laxen ligga i rumstemperatur i 15–20 minuter så att salt och socker börjar smälta. Fördela över dillkvistar.
Täck laxen med plastfilm och sätt fatet i kylskåp i 2 dygn. Vänd laxen med köttsidan ner och häll bort laken efter halva gravningstiden.
Ta bort dillkvistarna och kasta dem.
Lägg fisken på ett fat eller skärbräda. Garnera med finhackad dill och nymalen svartpeppar. Servera med hovmästarsås.
Se även:
Recept från Mitt kök