Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad regnbåge

Köp gärna en hel sida av en liten regnbågslax, så går den snabbt att grava. Den "vanliga" laxen bör gravas tre dygn.

Gravad regnbåge
Gravad regnbåge
Gravad regnbåge
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1laxsida- av regnbåge, cirka kg
  • 3 msksalt
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 knippadillkvistar- liten

Garnering & servering

  • 2 mskdill- hackad
  • svartpeppar- nymalen
  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Lägg laxsidan i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda salt och socker och gnid in laxen med blandningen, både kött- och skinnsidan. Låt laxen ligga i rumstemperatur i 15–20 minuter så att salt och socker börjar smälta. Fördela över dillkvistar.

  2. Täck laxen med plastfilm och sätt fatet i kylskåp i 2 dygn. Vänd laxen med köttsidan ner och häll bort laken efter halva gravningstiden.

  3. Ta bort dillkvistarna och kasta dem.

  4. Lägg fisken på ett fat eller skärbräda. Garnera med finhackad dill och nymalen svartpeppar. Servera med hovmästarsås.

Vad tyckte du om receptet?

Se även:

 

Recept från Mitt kök