Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad laxcarpaccio med rostad fänkål

Gravad laxcarpaccio med rostad fänkål
Gravad laxcarpaccio med rostad fänkål
Gravad laxcarpaccio med rostad fänkål
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 litetfänkålsstånd
  • olivolja
  • flingsalt
  • 400 ggravad lax- i skivor
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 0,75 tskfänkålsfrön- nystötta
  • dill
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fänkålen i tunna klyftor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olivolja och salt.

  2. Rosta fänkålen i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt kallna.

  3. Fördela laxskivorna på tallrikar. Droppa på 2 msk olivolja. Riv över citronskalet och pressa över saften.

  4. Fördela fänkålen över. Strö på fänkålsfrö, några dillvippor och mal över peppar.

  5. Genom att bräsera kycklingen i en mustig tomatsås blir den både saftig och smakrik.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök