Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med pepparrot

Gravad lax som blir riktigt god. Lägg skivorna vridna eller i rullar så blir det lättare för gästerna att ta en enstaka skiva.

Gravad lax med pepparrot
Gravad lax med pepparrot
Gravad lax med pepparrot
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 700 glaxfilé- med skinn (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 2 mskhavssalt
  • 2 mskrårössocker
  • 2 mskpepparrot- färsk riven
  • 10dillstjälkar

Gör så här

  1. Dra bort eventuella ben ur laxsidan. Lägg den med köttsidan upp i en form eller plastpåse. Blanda salt och socker och gnid in laxens ovansida med det.

  2. Fördela pepparroten på laxen. Lägg på dillstjälkar. Vänd laxsidan så att skinnsidan kommer upp. Täck med plastfolie eller knyt ihop plastpåsen och ställ i kylen att grava ca 2 dygn. Vänd den gärna någon gång under tiden.

  3. Skrapa bort pepparrot och dill före serveringen och skär laxen i tunna skivor ner till skinnet.

Vad tyckte du om receptet?