Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köp gärna färsk salmalax som inte behöver frysas innan gravning. Hittar man inte den i sin butik kan man köpa färsk och frysa minst 3 dygn innan gravning. Krämig gravlaxsås är ett måste till gravad lax!
Gnid in laxen med salt, socker och gin. Låt stå framme i rumstemperatur cirka 20 minuter så att gravningsprocessen sätter igång. Om laxen åker in i kylen på en gång får den en hård gravad yta och gravningen har svårt att tränga igenom hela laxen.
Strö över dill och ställ i kyl över natten.
Skiva tunt och servera med gravlaxsås.
Blanda äggula, senap, socker och vinäger i en skål.
Vispa ner oljan i en svag stråle till en tjock senapssås.
Recept från Mitt kök