Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gravad lax och färskpotatissallad med dill och lime går lätt att dubblera om man är fler på festen. Den gravade laxen görs i god tid. Salladen på försommarens färska potatis får en frisk smak av lime.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över laxen och lägg lite under.
Täck laxen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 30 min. Ställ in i kylen och låt stå 2–3 dygn. Vänd på laxen ett par gånger under tiden. Skär laxen i tunna skivor.
Skär potatisen i bitar. Skala och strimla rödlöken. Ansa och hyvla rädisorna tunt på mandolin.
Dressing: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop limesaft och limeskal, senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget.
Blanda dressingen med potatis, lök, rädisor, kapris och dill. Krydda med salt och peppar.
Lägg salladen i portionsskålar eller på ett fat. Garnera med dill och citron- eller limeklyftor. Servera salladen till laxen.