Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 30g
Kolhydrater: 0g
Gravad lax som blir underbart len. Laxen ska gravas ett dygn, så här krävs lite planering! Njut med stuvad potatis.
Fördela salt, socker, peppar och dillstjälkar runt om laxen. Låt grava i kylen ca 1 dygn. Torka laxen ren och skär den i tunna skivor. Spara hälften till laxpudding.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt den rinna av och spara 600 g till laxpuddingen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt fräsa ca 1 minut. Vispa i mjölken och låt koka ca 3 min. Vänd ner potatis och persilja och krydda med salt.
Skala och skiva rödlöken tunt. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i rödlöken.
Servera laxen med potatis och lök.