Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med smak av pepparrot och rödbeta

Recept på gravad lax har får härligt sting från pepparrot och vacker färg av rödbeta.

Gravad lax med smak av pepparrot och rödbeta
Gravad lax med smak av pepparrot och rödbeta
Gravad lax med smak av pepparrot och rödbeta
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 800 glaxfilé- färsk, med skinn
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlsalt
  • 1 mskvitpeppar- krossad
  • 1 dldill- hackad
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 300 grödbetor- färska

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in blandningen på laxen på köttsidan. Fördela dill och pepparrot ovanpå.

  2. Skala och riv rödbetorna grovt. Täck hela köttsidan med ett jämnt lager rödbetor. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg den i en form eller ett stort fat med skinnsidan uppåt. Lägg på en tyngd.

  3. Låt grava i kylen ca 2 dygn. Vänd på laxen några gånger under tiden.

  4. Ta laxen ur påsen. Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?