Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosépeppar är en vacker och aromatisk krydda som passar utmärkt till att krydda gravad lax.
Ta bort ev ben ur laxfilén. Skär laxen i två lika stora bitar.
Blanda salt, socker och peppar. Grovhacka dillen. Strö lite av kryddblandningen och lite dill på en stor bit plastfolie. Lägg på den ena laxfilén med skinnsidan nedåt. Strö på kryddblandning och dill. Lägg den andra filén ovanpå med köttsidan nedåt. Strö över resten av kryddblandningen och dillen.
Vik ihop till ett paket och lägg in i en plastpåse och förslut noga. Låt ligga i kylen i 2 dygn. Vänd laxen en till två gånger under tiden.
Ta upp laxen och skrapa bort kryddor och dill. Skär gravlaxen i tunna skinnfria skivor på snedden. Lägg upp på serveringsfat och garnera med hel rosépeppar, dill och limeklyftor.