Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med rosépeppar

Rosépeppar är en vacker och aromatisk krydda som passar utmärkt till att krydda gravad lax.

Gravad lax med rosépeppar
Gravad lax med rosépeppar
Gravad lax med rosépeppar

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- med skinn helst den tjocka mittbiten
  • 0,5 dlsalt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 mskrosépeppar- grovkrossad
  • 1 tskvitpeppar- grovkrossad
  • 1 knippadill

GARNERING

  • 1 pktrosépeppar- hel
  • 1 knippadill
  • 2lime- i klyftor

Gör så här

  1. Ta bort ev ben ur laxfilén. Skär laxen i två lika stora bitar.

  2. Blanda salt, socker och peppar. Grovhacka dillen. Strö lite av kryddblandningen och lite dill på en stor bit plastfolie. Lägg på den ena laxfilén med skinnsidan nedåt. Strö på kryddblandning och dill. Lägg den andra filén ovanpå med köttsidan nedåt. Strö över resten av kryddblandningen och dillen.

  3. Vik ihop till ett paket och lägg in i en plastpåse och förslut noga. Låt ligga i kylen i 2 dygn. Vänd laxen en till två gånger under tiden.

  4. Ta upp laxen och skrapa bort kryddor och dill. Skär gravlaxen i tunna skinnfria skivor på snedden. Lägg upp på serveringsfat och garnera med hel rosépeppar, dill och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?