Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med potatissallad och gräddfil

Rätten passar utmärkt i matlåda. Packa potatissallad, och lax var för sig.

Gravad lax med potatissallad och gräddfil
Gravad lax med potatissallad och gräddfil
Gravad lax med potatissallad och gräddfil
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 ggravad lax
  • 1rödlök
  • 2salladslökar
  • 8stjälkkapris
  • 800 gsmåpotatis- kokt
  • 4 mskskånsk senap
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlgräddfil

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor. Skala och skiva rödlök och salladslök tunt. Halvera kaprisen.

  2. Blanda lök, kapris, potatis, senap och olivolja.

  3. Lägg upp lax och potatissallad på ett fat och klicka på gräddfilen. Garnera gärna med dill. Ca 520 kcal per portion, 22 g fett, 38 g protein, 42 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?