Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med ört- och potatissallad

Använd rikligt med gräs- eller salladslök, dill och persilja i potatissalladen. Både nyttigt och gott!

Gravad lax med ört- och potatissallad
Gravad lax med ört- och potatissallad
Gravad lax med ört- och potatissallad

Ört- och potatissallad

  • 450 gpotatis
  • 1 dlgräslök- eller salladslök, finhackad
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5citron- finstrimlat skal + saft
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskkapris

Till servering

  • 200 ggravad lax- i skivor

Gör så här

  1. Borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.

  2. Blanda ingredienserna till salladen i en skål.

  3. Skala ev och skär potatisen i bitar medan den är varm. Blanda den med övriga ingredienser till salladen.

  4. Lägg laxskivorna på tallrikar, toppa med salladen. Ca 425 kcal, varav 15 g fett, 46 g kolhydrater, 26 g protein.

Vad tyckte du om receptet?