Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax
 med krispig vårsallad


Den här förrätten går lika bra att göra med rökt lax!

Gravad lax
 med krispig vårsallad
Gravad lax
 med krispig vårsallad
Gravad lax
 med krispig vårsallad

PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 8 storalax- skivor gravad
  • 1 förpärtskott
  • 1 knipparädisor
  • 1 litenfänkål
  • 0,5citron
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskolivolja
  • 1granatäpple
  • 1lime
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela ärtskotten om de är långa, skiva rädisorna och strimla fänkålen tunt. Blanda ihop i en skål.

  2. Pressa citronen och blanda med vinäger och olja. Häll över grönsakerna och låt stå i cirka 5 minuter.

  3. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och blanda med pressad lime.

  4. Lägg upp två skivor lax på varje tallrik. Bygg ett torn av salladen mitt på laxen. Dekorera runtom med granatäppelkärnorna. Krydda med svartpeppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök