Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med gurk- och krassesallad

Recept på gravad lax med gurk- och krassesallad. Laxen snabbgravas ca 45 min före servering.

Gravad lax med gurk- och krassesallad
Gravad lax med gurk- och krassesallad
Gravad lax med gurk- och krassesallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 180 glaxloin
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 skivorfinncrisp

Sallad

  • 1snackgurka
  • 2 msksmörgåskrasse- klippt
  • 1 mskpepparrot- färskriven
  • 1 mskrapsolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem utspridda på ett fat. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över laxen. Låt stå i kylen ca 45 min. Skär gurkan i små tärningar. Blanda dem med krasse, pepparrot, olja och salt.

  2. Bryt finncrispen i mindre bitar. Fördela gurksalladen på laxen. Srö över finncrisp strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk gravad lax hittar du här: