Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med fänkålscruditet

En lyxig förrätt eller god plockmat till julbordet. Servera den gravade laxen med fänkålscruditet, tunt hyvlad fänkål som marineras med lime och ingefära.

Gravad lax med fänkålscruditet
Gravad lax med fänkålscruditet
Gravad lax med fänkålscruditet
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 ggravad lax- i skivor

Fänkålscruditet

  • 2 stfänkål

Lag

  • 1 stlime- pressad
  • 1 tskingefära- färsk, riven
  • 2 mskvit sirap
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda limesaft, ingefära, vit sirap, salt och vatten till lagen i en skål.

  2. skålen med lagen och blanda runt. Låt stå kallt, cirka 20 minuter.

  3. Krama ur vätskan och servera fänkålen vid sidan om den skivade gravlaxen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök