Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson
Lästips! Så lyckas du med gravad lax
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gravad lax med clementin och konjak. Laxen får en fin och mjuk smak av clementin och konjak. Välj helst lax som varit fryst.
Putsa laxsidan och dra bort eventuella ben. Lägg den med köttsidan upp i en form eller plastpåse.
Blanda socker, salt och stötta kryddpepparkorn. Skölj clementinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Gnid in ovansidan på laxen med sockerblandning och clementinskal. Droppa över konjaken.
Täck med plast och låt laxen stå i rumstemperatur ca 1 timme, därefter i kylen 2 dygn. Vänd den efter 1 dygn så att skinnsidan kommer upp.
Vid servering: Skrapa bort rester av gravningen. Skär laxen i tunna skivor men inte genom skinnet. Lägg upp på fat och garnera med clementinklyftor, krasse och skott.
Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson
Lästips! Så lyckas du med gravad lax