Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad lax med äppelsallad

Gravad lax med äppelsallad är en okomplicerad rätt. Gravlax, som är mildare än rökt och passar riktigt fint till champagne när den ligger på en skiva smörstekt bröd. Rom ger saltstänkt smak och extra lyxig känsla.

Gravad lax med äppelsallad
Gravad lax med äppelsallad
Gravad lax med äppelsallad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 skivorgravad lax- tunna (150 g)
  • 2 msksmör
  • 4 skivorlevainbröd
  • 1äpple- syrligt
  • 2dillkvistar
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 tsksenap- grov osötad eller cidervinägersenap
  • 1 dlcrème fraiche

Garnering

  • 4 mskforellrom
  • dillkvistar- små

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek bröden gyllenbruna. Kärna ur och skär äpplet i strimlor. Hacka dillen. Blanda äpplet med dill, honung, citronsaft och senap.

  2. Bred ett lager crème fraiche på bröden och lägg på laxskivor. Fördela äppelsallad och forellrom på laxen. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?