Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gravad lax är ett måste till både jul och påsk, och är inte alls svårt att göra själv. Det är enkelt att förbereda och går bra att förvara i kylskåpet fram tills du ska äta laxen. Här är vårt bästa recept på klassisk gravad lax med dill och vitpeppar. En riktig favorit!
Ta bort alla ben från fisken.
Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den.
Blanda salt, socker och stött vitpeppar med dill.
Gnid in blandningen på fisken. Lägg den i en fryspåse och förslut påsen. Lägg den i en form. Grava fisken 2 dygn i kylen. Vänd fisken ett par gånger per dygn.
Häll bort lagen. Torka av och skär laxköttet i tunna skivor och lägg upp på fat. Garnera med dill.
Lästips! Så lyckas du med gravad lax
Läs också: