Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad kräftströmming

Kräftströmmingen blir godast om den får dra minst 2 timmar i kylen.

Gravad kräftströmming
Gravad kräftströmming
Gravad kräftströmming

Ingredienser

  • 500 gströmmingfilé
  • 5 dlvatten
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 1,5 msksalt
  • 1,5 mskströsocker

vinägrett

  • 1schalottenlök
  • 2 tskdillfrön
  • 1,5 dlchilisås
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gkörsbärstomater- gärna i olika färger
  • 1 burkkräftstjärtar- i lag (340 g)

garnering

  • 1 dldill- plockad

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika, salt och socker och rör tills salt och socker har löst sig. Lägg i strömmingen och låt den stå kallt ca 12 timmar, tills den är vit rakt igenom. Låt strömmingen rinna av och torka den på hushållspapper.

  2. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Krossa dillfröna. Blanda lök, dillfrön, chilisås och rödvinsvinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

  3. Halvera tomaterna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda ner strömming, tomater och kräftstjärtar i vinägretten. Låt stå och dra ca 2 timmar i kylen.

  4. Garnera strömmingen med dillkvistar före servering.

Vad tyckte du om receptet?