Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kräftströmmingen blir godast om den får dra minst 2 timmar i kylen.
Dra bort skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika, salt och socker och rör tills salt och socker har löst sig. Lägg i strömmingen och låt den stå kallt ca 12 timmar, tills den är vit rakt igenom. Låt strömmingen rinna av och torka den på hushållspapper.
Vinägrett: Skala och finhacka löken. Krossa dillfröna. Blanda lök, dillfrön, chilisås och rödvinsvinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Halvera tomaterna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda ner strömming, tomater och kräftstjärtar i vinägretten. Låt stå och dra ca 2 timmar i kylen.
Garnera strömmingen med dillkvistar före servering.