Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra

Recept på citrus- och rosépeppargravad hälleflundra. Gravningen passar en fast vitfisk som hälleflundra eller torsk.

Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra
Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra
Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra
Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 850 ghälleflundra- eller annan vit fiskfilé
  • 2 mskrosépeppar
  • 0,5 msksvartpeppar
  • 1lime
  • 0,5citron
  • 4 mskströsocker
  • 2 msksalt
  • 2 mskCointreau

Gör så här

  1. Ansa fiskfilén från eventuella ben och hinnor.

  2. Krossa rosépeppar och svartpeppar i en mortel. Skölj lime och citron noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda pepparn med rivet citrusskal, socker och salt.

  3. Gnid in fisken med blandningen och stänk över Cointreau. Täck med plastfolie och ställ fisken i kylen 2–3 dygn. Vänd den några gånger under tiden.

  4. Frys den gravade fisken ca 3 dygn för att ta död på eventuella parasiter.

  5. Skär fisken i tunna skivor före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Henrik Eriksson Falkman