Recept av Henrik Eriksson Falkman
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citrus- och rosépeppargravad hälleflundra. Gravningen passar en fast vitfisk som hälleflundra eller torsk.
Ansa fiskfilén från eventuella ben och hinnor.
Krossa rosépeppar och svartpeppar i en mortel. Skölj lime och citron noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda pepparn med rivet citrusskal, socker och salt.
Gnid in fisken med blandningen och stänk över Cointreau. Täck med plastfolie och ställ fisken i kylen 2–3 dygn. Vänd den några gånger under tiden.
Frys den gravade fisken ca 3 dygn för att ta död på eventuella parasiter.
Skär fisken i tunna skivor före servering.
Recept av Henrik Eriksson Falkman