Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Receptet är inspirerat av ett gammalt julrecept på hälleflundra från Göteborgskocken Bengt ”Sofus” Petersen. Enligt Världsnaturfonden är hälleflundra utfiskad och därför har Margareta gjort om receptet med gös. Det blir en underbar förrätt ihop med grapefruktklyftor.
Frys gösfilén 3 dygn i en plastpåse.
Tvätta blodgrapefrukterna noggrant och riv av skalet med ett zestjärn eller den fina sidan på rivjärnet. Blanda rivet skal, dill, salt och socker och vitpeppar.
Ta ut fisken ur frysen. Häll ner salt-sockerblandningen i plastpåsen fördelat runt fisken och lägg i kylen. Vänd påsen två gånger om dagen i två dygn. Massera in blandningen som nu blivit till en vätska när du vänder på påsen, se till att hela fisken kommer i kontakt med lagen.
Skär av skalet på blodgrapefrukten med en vass kviv. Skär ut klyftor utan att få med några hinnor. Skiva fisken tunt med en filékniv.