Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad bottenvikslax med senapscrème

Laxen gravas på samma sätt som fjällrödingen.

Gravad bottenvikslax med senapscrème
Gravad bottenvikslax med senapscrème
Gravad bottenvikslax med senapscrème
Gravad bottenvikslax med senapscrème Foto: Per Magnus Persson

Lax

  • 300 glaxfilé- benfri med skinn som varit fryst i minst 3 dygn

Gravning

  • 1 tskvitpeppar- hel
  • 1 tskenbär
  • 2 mskströsocker
  • 1,5 msksalt
  • 0,5 knippadill- grovhackad
  • 0,5 krukatimjan- grovhackad
  • 1,5 mskgin

Senapscrème

  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • hårt tunnbröd

Gör så här

  1. Grava laxen på samma sätt som rödingen.

  2. Blanda crème fraiche och senap. Krydda med peppar.

  3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem på en bit bröd, toppa med senapscrème och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?