Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En italiensk favorit i repris – men den här gången är den helt vegetarisk. Bullarna görs här av den praktiska favoriten formbar vegofärs som finns av olika fabrikat, både kyld och fryst.
Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Skala och finhacka löken. Finhacka hälften av basilikan. Blanda färsen med lök, basilika, oregano och 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Forma färsen till bollar och stek dem runtom i 1 msk smör. Ta upp dem ut stekpannan och lägg dem i en ugnssäker form.
Skala och skiva 1 vitlöksklyfta. Fräs dem i 1 msk smör. Tillsätt tomatpuré, tomater, chiliflakes och 1/2 tsk salt. Koka såsen i ca 3 min. Riv sönder några blad basilika och lägg dem i såsen.
Häll såsen i formen med vegobullarna. Lägg på mozzarellabollarna. Blanda panko med 1 skalad och pressad vitlöksklyfta och 1 msk olja. Strö blandningen i formen. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 min. Garnera med resterande basilika. Servera med pasta.