Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost. Rätten kan förberedas och gratineras i en större eller flera mindre formar strax före servering.
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skär svartrötterna i 2 cm långa, sneda bitar. Lägg dem i vatten med pressad citron så att de inte mörknar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl.
Blanda grädde, mjölk, salt, citron och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Lägg ner svartrötterna. Sjud tills såsen tjocknat.
Smörj ugnssäkra portionsformar. Fördela svartrötter med sås i formarna och strö över osten. Gratinera mitt ugnen ca 15 min, tills osten fått färg.