Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost

Recept på gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost. Rätten kan förberedas och gratineras i en ­större eller flera mindre formar strax före ­servering.

Gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost
Gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost
Gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost
Recept på gratinerade svartrötter med citron och lagrad ost. Foto: Anna Kerrn

Ingredienser

  • 800 gsvartrötter
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 dlost- riven, lagrad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skär svart­rötterna i 2 cm långa, sneda bitar. Lägg dem i vatten med pressad citron så att de inte mörknar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl.

  3. Blanda grädde, mjölk, salt, citron och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Lägg ner svartrötterna. Sjud tills såsen tjocknat.

  4. Smörj ugnssäkra portionsformar. Fördela svartrötter med sås i formarna och strö över osten. Gratinera mitt ugnen ca 15 min, tills ­osten fått färg.

Vad tyckte du om receptet?