Recept av Elisabeth Johansson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung. Färsk tryffel ger en lyxig känsla till rätten. Den kan bytas ut mot smörstekt blandsvamp. Rätten passar perfekt på julbordet!
Koka polkabetorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola betorna hastigt under kallt vatten. Gnid av skalet. Sätt ugnen på 225°.
Skär betorna i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form. Skär eventuellt bort kanten på osten, smula osten över betorna. Strö över nötterna. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.
Blanda honung och tryffelolja och ringla över. Hyvla eventuellt över tryffel och garnera med peppar.
Recept av Elisabeth Johansson.