Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung – vegetarisk julrätt!

Recept på gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung. Färsk tryffel ger en lyxig känsla till rätten. Den kan bytas ut mot smörstekt blandsvamp. Rätten passar perfekt på julbordet!

Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung – vegetarisk julrätt!
Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung – vegetarisk julrätt!
Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung – vegetarisk julrätt!
Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gpolkabetor
  • 200 gchèvreost
  • 50 gvalnötter
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tsktryffelolja
  • 0,5tryffel- (20 g) , ev
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung

  1. Koka polkabetorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola betorna hastigt under kallt vatten. Gnid av skalet. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skär betorna i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form. Skär eventuellt bort kanten på osten, smula osten över betorna. Strö över nötterna. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.

  3. Blanda honung och tryffelolja och ringla över. Hyvla eventuellt över tryffel och garnera med peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Elisabeth Johansson.