Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade persikor

Färsk frukt är enkelt att ”laga”. Och lättare än så här kan knappast en god dessert bli.

Gratinerade persikor
Gratinerade persikor
Gratinerade persikor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 stpersikor- mogna
  • 100 gmascarponeost
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 mskAmaretto (mandellikör)
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 dlmandel- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela frukterna i halvor och ta försiktigt ur kärnorna.

  2. Blanda ost, honung, likör, citronskal och mandel. Fyll hålen efter kärnorna med ostkrämen.

  3. Gratinera frukten i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök