Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsås.
Lägg pastaplattorna i kallt vatten 10 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj svartkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs kål och vitlök i en stekpanna med smör.
Låt blandningen svalna i en skål. Blanda ner ricotta och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Torka av pastaplattorna. Fördela och bred fyllningen över pastaplattorna och rulla ihop dem från kortsidan till rullar. Skär varje rulle i tre lika stora bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i en smord ugnssäker form.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt tomatkross och vitt vin. Smaka av med salt, honung och krydda med peppar och hackad basilika.
Låt såsen koka ihop 10 minuter utan lock.
Skeda den mellan pastarullarna. Strö över parmesanosten.
Gratinera i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök