Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsås

Recept på gratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsås.

Gratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsåsGratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsåsGratinerade pastastubbar med svartkål och tomatsås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4lasagneplattor- färska

Fyllning

  • 125 gsvartkål- strimlad
  • 2 msksmör
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gricotta
  • 50 gparmesan- riven
  • salt- svartpeppar

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolja
  • 1 förpkrossade tomater- 500 g
  • 1,5 dlvitt vin
  • 1 tsksalt
  • 1 tskhonung- eller strösocker
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 mskbasilika- färsk eller 1 tsk torkad
  • salt- peppar
  • 50 gparmesan- riven

Gör så här

  1. Lägg pastaplattorna i kallt vatten 10 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Skölj svartkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs kål och vitlök i en stekpanna med smör.

  4. Låt blandningen svalna i en skål. Blanda ner ricotta och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

  5. Torka av pastaplattorna. Fördela och bred fyllningen över pastaplattorna och rulla ihop dem från kortsidan till rullar. Skär varje rulle i tre lika stora bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i en smord ugnssäker form.

  6. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt tomatkross och vitt vin. Smaka av med salt, honung och krydda med peppar och hackad basilika.

  7. Låt såsen koka ihop 10 minuter utan lock.

  8. Skeda den mellan pastarullarna. Strö över parmesanosten.

  9. Gratinera i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök