Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerade ostron. Ostronen har mycket smak i sig och klarar smakrika tillbehör bra. Här är de tillagade med vermouth och comtéost. Ostronen kan öppnas i god tid och gratineras strax före servering.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den lätt i 1 msk smör.
Öppna ostronen. Häll av spadet och spara till såsen. Lägg tillbaka ostronen i sina skal och ställ dem i en ugnssäker form.
Smält 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om och häll på grädde, ostronspad och vermouth. Koka upp. Vänd ner osten.
Fördela purjolök och sås på ostronen. Gratinera högst upp i ugnen ca 3 min. Servera genast.