Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade omeletter med tomatsås

Recept på gratinerade omeletter med tomatsås. Rödvinet ger tomatsåsen en fyllig och syrlig god smak. Har du inget vin hemma kan det ersättas med 1 msk vinäger av valfri sort.

Gratinerade omeletter med tomatsås
Gratinerade omeletter med tomatsås
Gratinerade omeletter med tomatsås
Gratinerade omeletter med tomatsås. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 8ägg
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör
  • 100 gost- riven, t ex prästost

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 0,5 dlrött vin
  • 2 msktomatpuré
  • 1hönsbuljongtärning
  • 0,5 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 3 mskbasilika- hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull i ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vin, tomatpuré och buljongtärning. Krydda med socker, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock i ca 20 min. Rör ner basilikan i såsen.

  2. Sätt ugnen på 250°. Vispa upp äggen. Tillsätt vatten och salt. Stek 4 omeletter av smeten i omgångar i smör i en stekpanna. Forma dem till runda omeletter. Lägg dem undan för undan på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skär en skåra längst med i omeletterna och fyll dem med tomatsås. Strö över ost.

  4. Gratinera omeletterna mitt i ugnen i ca 10 min tills osten smält och har fått fin färg. Servera dem genast med sallad till och garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?