Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerade omeletter med tomatsås. Rödvinet ger tomatsåsen en fyllig och syrlig god smak. Har du inget vin hemma kan det ersättas med 1 msk vinäger av valfri sort.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull i ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vin, tomatpuré och buljongtärning. Krydda med socker, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock i ca 20 min. Rör ner basilikan i såsen.
Sätt ugnen på 250°. Vispa upp äggen. Tillsätt vatten och salt. Stek 4 omeletter av smeten i omgångar i smör i en stekpanna. Forma dem till runda omeletter. Lägg dem undan för undan på en plåt med bakplåtspapper.
Skär en skåra längst med i omeletterna och fyll dem med tomatsås. Strö över ost.
Gratinera omeletterna mitt i ugnen i ca 10 min tills osten smält och har fått fin färg. Servera dem genast med sallad till och garnera med basilikablad.