Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugn: grill 250 grader
Skölj och kontrollera att musslorna är hela, skalen stängda eller stängs när man knackar på dem. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor gryta. Tillsätt vin och persilja och låt koka upp på högsta värme.
Lägg i musslorna och koka under lock, cirka 5 minuter. Skaka om musslorna i grytan då och då. Ta upp musslorna och kasta dem som inte öppnat sig. Sila ner kokspadet i en kastrull. Öppna musslorna men låt dem sitta kvar i ena skalhalvan. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Blanda kokspadet med vetemjöl och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan uppvispad med grädden. Tillsätt 1 dl parmesan.
Lägg en sked sås över varje mussla och strö över resten av osten. Gratinera högt upp i ugnen strax före serveringen, cirka 5 minuter. Dekorera med färsk timjan. Servera med rostade skivor baguette.
Recept från Mitt kök