Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade musslor

Gratinerade musslor
Gratinerade musslor
Gratinerade musslor
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 nätblåmusslor
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolja
  • 1,5 dlvitt vin
  • 1 knippapersilja

Sås

  • 2 dlkokspad- cirka
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1 dlmjölk
  • salt- peppar
  • 1äggula
  • 2 mskgrädde
  • 3 dlparmesan- riven
  • timjan- färsk

Servera med

  • baguette- Rostad skivad

Gör så här

  1. Ugn: grill 250 grader

  2. Skölj och kontrollera att musslorna är hela, skalen stängda eller stängs när man knackar på dem. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor gryta. Tillsätt vin och persilja och låt koka upp på högsta värme.

  3. Lägg i musslorna och koka under lock, cirka 5 minuter. Skaka om musslorna i grytan då och då. Ta upp musslorna och kasta dem som inte öppnat sig. Sila ner kokspadet i en kastrull. Öppna musslorna men låt dem sitta kvar i ena skalhalvan. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.

  4. Blanda kokspadet med vetemjöl och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan uppvispad med grädden. Tillsätt 1 dl parmesan.

  5. Lägg en sked sås över varje mussla och strö över resten av osten. Gratinera högt upp i ugnen strax före serveringen, cirka 5 minuter. Dekorera med färsk timjan. Servera med rostade skivor baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök