Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade musslor med chili och tomat

Recept på gratinerade musslor. Serveras som entrérätt eller bufférätt.

Gratinerade musslor med chili och tomatGratinerade musslor med chili och tomatGratinerade musslor med chili och tomat
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kgmusslor- vinkokta
  • 4tomater
  • 1röd chili
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskpersilja- hackad
  • salt
  • peppar
  • 50 gsmör
  • 2 mskrapsolja
  • panko

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme på 250 grader.

  2. Dela och lägg musslorna med skalhalvan nedåt i en eller två ugnsfasta formar.

  3. Dela och gröp ur kärnorna i tomaterna med sked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skrapa ur kärnorna på chilin och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med persiljan. Salta och peppra. Fördela i musselskalen. Strö över lite panko.

  4. Bryn smöret och blanda med rapsolja, Fördela över musslorna och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i cirka 2–3 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök