Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerade musslor. Serveras som entrérätt eller bufférätt.
Sätt ugnen på grillvärme på 250 grader.
Dela och lägg musslorna med skalhalvan nedåt i en eller två ugnsfasta formar.
Dela och gröp ur kärnorna i tomaterna med sked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skrapa ur kärnorna på chilin och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med persiljan. Salta och peppra. Fördela i musselskalen. Strö över lite panko.
Bryn smöret och blanda med rapsolja, Fördela över musslorna och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i cirka 2–3 minuter.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök