Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Väldoftande förrätt som kan förberedas för att sedan gratineras när vännerna är på plats.
Skölj och borsta musslorna under rinnande vatten.
Skadade skal och öppna musslor kasseras. Pröva med att knacka på musslan som då bör sluta sig.
Stek löken på medelvärme tills den är blank, tillsätt sedan vin och musslor.
Koka musslorna cirka 5 minuter under tättslutande lock, skaka på kastrullen för att fördela värme och vin.
Kassera de musslor som inte har öppnat sig.
Öppna musslorna och låt ligga kvar i ena skalhalvan.
Kyl ned musslorna om de inte skall gratineras direkt, förvara i kyl. Bör ätas samma dag.
Recept från Mitt kök