Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade musslor

Väldoftande förrätt som kan förberedas för att sedan gratineras när vännerna är på plats.

Gratinerade musslorGratinerade musslorGratinerade musslor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 12 nätblåmusslor- färska, eller frysta, förkokta musslor
  • 1lök- finhackad
  • 12vitlöksklyftor- finhackade
  • 24 dlvitt vin- det går även bra med vatten.
  • musslor- Topping till
  • 1 knippapersilja- cirka 30 g
  • 1vitlöksklyfta
  • timjan- några kvistar
  • 12 mskströbröd
  • 100 gost- riven,till exempel västerbottensost, pecorino, parmesan
  • skal- finrivet från en citron
  • evcajennepeppar- lite

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna under rinnande vatten.

  2. Skadade skal och öppna musslor kasseras. Pröva med att knacka på musslan som då bör sluta sig.

  3. Stek löken på medelvärme tills den är blank, tillsätt sedan vin och musslor.

  4. Koka musslorna cirka 5 minuter under tättslutande lock, skaka på kastrullen för att fördela värme och vin.

  5. Kassera de musslor som inte har öppnat sig.

  6. Öppna musslorna och låt ligga kvar i ena skalhalvan.

  7. Kyl ned musslorna om de inte skall gratineras direkt, förvara i kyl. Bör ätas samma dag.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök