Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade laxrulader med grön sparris på risoni- & spenatbädd

Allt-i-ett! Gratinerade laxrulader i en perfekt kombo med sparris.

Gratinerade laxrulader med grön sparris på risoni- & spenatbäddGratinerade laxrulader med grön sparris på risoni- & spenatbäddGratinerade laxrulader med grön sparris på risoni- & spenatbädd
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 dlrisoni
  • 16gröna sparris
  • 2schalottenlökar
  • 2 mskrapsolja
  • 200 gbladspenat
  • 8lax- färsk, breda tunna skivor
  • salt
  • vitpeppar

Vitvinssås

  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 dltortt vitt vin
  • 1 mskkycklingfond
  • 2 dlgrädde
  • 1 dlmjölk
  • salt
  • vitpeppar

Garnering

  • 2 dllagrad ost- riven
  • dill

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i en sil.

  2. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Spola av dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Skala och hacka schalotten­lökarna. Fräs dem i en medelvarm stekpanna med olja, tills den är mjuk. Tillsätt spenaten och låt den slaka under omrörning. Salta och peppra. Blanda med risonin. Bred ut blandningen i botten på en smord ugnsfast form.

  5. Ta två sparrisar och lägg dem omlott på en laxskiva och rulla ihop och lägg på risonin i formen. Gör likadant med resterande sparris och lax.

  6. Sås: Skala och hacka schalotten­löken. Fräs löken i en kastrull med smör under omrörning. Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med vitt vin, kycklingfond, grädde och mjölk, lite i taget och under omrörning. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  7. Garnering: Häll såsen över laxruladerna. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök