Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Allt-i-ett! Gratinerade laxrulader i en perfekt kombo med sparris.
Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i en sil.
Bryt av den nedersta torra delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Spola av dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i en medelvarm stekpanna med olja, tills den är mjuk. Tillsätt spenaten och låt den slaka under omrörning. Salta och peppra. Blanda med risonin. Bred ut blandningen i botten på en smord ugnsfast form.
Ta två sparrisar och lägg dem omlott på en laxskiva och rulla ihop och lägg på risonin i formen. Gör likadant med resterande sparris och lax.
Sås: Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken i en kastrull med smör under omrörning. Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med vitt vin, kycklingfond, grädde och mjölk, lite i taget och under omrörning. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Garnering: Häll såsen över laxruladerna. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök