Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade lammfärsbiffar

Ostgratinerade köttfärsbiffar är inget nytt, men de blir extra festliga med getost.

Gratinerade lammfärsbiffarGratinerade lammfärsbiffarGratinerade lammfärsbiffar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1 litenlök
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 dlaprikoser- torkade
  • 0,75 dlpistaschnötter- grovhackade
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2äggulor
  • smör
  • 4chévre- ca 200 g
  • 12 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, vitlök, aprikoser, nötter, salt och peppar. Rör ner äggulorna.

  2. Forma färsen till 4 biffar. Stek dem runtom i smör, cirka 5 minuter på varje sida.

  3. Flytta över biffarna på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form. Lägg en skiva chèvre på varje.

  4. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 7 minuter. Ta ut biffarna och ringla över honung.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök