Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så underbart gott med den härliga sältan från ansjovisen i smöret tillsammans med fräsch och fin dill. Har du turen att få köpa burfångande havskräftor av någon fiskare är de absolut bäst. Samma rätt går att göra med frysta MSC-märkta grönskalsmusslor.
Sätt ugnen på 275°. Tina havskräftorna. Klyv kräftorna på längden och lägg dem i en ugnssäker form.
Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Finhacka ansjovisen. Hacka dillen. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda smör och ansjovis. Tillsätt spadet från ansjovisen, dill och vitlök. Bred smöret på kräftorna. Häll över vinet.
Gratinera mitt i ugnen 6–8 min, beroende på hur stora kräftorna är. Servera med bröd.