Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade havskräftor med vitlök och parmesan

Dela havskräftorna och grilla i ugnen med ett täcke av parmesan, persilja och vitlök.

Gratinerade havskräftor med vitlök och parmesan
Gratinerade havskräftor med vitlök och parmesan
Gratinerade havskräftor med vitlök och parmesan
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 8 storahavskräftor- kokta eller råa
  • 100 gsmör- mjukt
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 mskpersilja- hackad
  • salt- peppar

Till servering

  • 2citroner
  • 1baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill. Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda mjukt smör, pressade vitlöksklyftor, 1 1/2 dl av parmesanosten och hackad persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  3. Klicka smöret på kräfthalvorna och strö över resten av parmesanosten.

  4. Gratinera högt upp i ugnen, cirka 2 minuter, om du använder råa kräftor behövs cirka 5 minuter. Servera med citronhalvor och skivad baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök