Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade havskräftor med misosmör och krasse

Gratinerade havskräftor kan vara något bland det godaste. Försök att få tag på råa havskräftor för maxad smak, då blir de inte dubbelt tillagade. Den här rätten passar lika bra som en förrätt flera kan dela på till nyår.

Gratinerade havskräftor med misosmör och krasse
Gratinerade havskräftor med misosmör och krasse
Gratinerade havskräftor med misosmör och krasse
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 12havskräftor- gärna råa
  • 50 gparmesanost
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskmisopasta- ljus
  • 0,5 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, gärna grilleffekt. Finriv parmesanosten. Blanda ost, smör och misopasta.

  2. Halvera kräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bred över smöret.

  3. Gratinera kräftorna mitt i ugnen i 6–8 min tills de får en fin och gyllene färg. Klipp över krasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?