Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade havskräftor med kryddigt chilitäcke

Festligt med smak av havet, ackompanjerat med chili och parmesan

Gratinerade havskräftor med kryddigt chilitäcke
Gratinerade havskräftor med kryddigt chilitäcke
Gratinerade havskräftor med kryddigt chilitäcke
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 46havskräftor- kokta
  • 1vitlöksklyfta- finriven
  • 0,5chili- urkärnad, finhackad röd
  • 1 mskbladpersilja- finhackad
  • 0,5citron- finrivet skal, välborstad
  • 4 mskbrödsmulor- till exempel av baguette
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 25 gparmesan- cirka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill 250 grader.

  2. Dela havskräftorna på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Blanda vitlök, chili, persilja, citronskal och brödsmulor i en skål. Salta och peppra.

  4. Fördela blandningen i skaldjuren. Droppa över oljan. Riv över osten.

  5. Gratinera i mitten av ugnen tills kräftorna är genomvarma och täckena har fått lite färg och blivit genomvarma, cirka 3 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök