Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 38g
Kolhydrater: 39g
Den vardagliga fläskkotletten blir festfin. En perfekt bjudrätt mitt i veckan.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisarna. Lägg dem glest i en långpanna med olja. Strö på 1 tsk salt och stek dem mitt i ugnen ca 15 min.
Skala och skär under tiden rödlök i klyftor och zucchini i bitar.
Salta fläskkotletterna med 3/4 tsk salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kotletterna ca 2 min på varje sida. Bred senap på ovansidan, lägg på skivad tomat och toppa med riven ost.
Ta ut plåten efter 15 min och blanda potatisen med rödlöksklyftor och zucchini. Gör lite plats för kotletterna och lägg dem på samma plåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills kotletterna är genomstekta och osten har fått färg.