Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade bolognesefyllda pastasnäckor

Välj stora pastasnäckor. Gör gärna dubbelsats och frys in. Överbliven färsröra går också bra att frysa. 

Gratinerade bolognesefyllda pastasnäckor
Gratinerade bolognesefyllda pastasnäckor
Gratinerade bolognesefyllda pastasnäckor
EVA HILDÉN SMITH Foto: Eva Hilden Smith

Ingredienser

  • 16pastasnäckor- conchiglioni
  • 3 dlgrädde
  • 2 dlparmesan- färskriven
  • 0,5 msksmör
  • 0,5 satsbolognese färsröra
  • 3 mskbladpersilja- strimlad

Till garnering

  • 1 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2 minuter. Häll av pastan i ett durkslag, spola den med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Koka ihop grädde och parmesan och häll den i en smord ugnssäker form.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Fyll de avrunna pastasnäckorna med färsröran och lägg i formen. Toppa snäckorna med smöret i små klickar. Strö över persiljan. Täck med smörad folie och sätt på ett galler i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Ta bort folien och gratinera pastan cirka 10 minuter. Toppa med parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du receptet på bolognese färsröra.

Recept från Mitt kök