Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gratinerade aubergineskivor är en liten smakrik grönsaksrätt. Låt tomatsåsen koka ihop minst 15 min så blir den riktigt mustig och god.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, lagerblad, socker, ½ msk salt och peppar. Skiva oliverna och blanda ner dem i såsen. Låt koka utan lock ca 15 min.
Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär auberginen i skivor, ca 1 cm tjocka. Pensla dem med 2 msk olja. Stek aubergineskivorna ca 1 minut på varje sida. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1 tsk salt.
Grovriv osten. Fördela tomatröran på aubergineskivorna och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.