Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade aubergineskivor  

Gratinerade aubergineskivor är en liten smakrik grönsaksrätt. Låt tomatsåsen koka ihop minst 15 min så blir den riktigt mustig och god.

Gratinerade aubergineskivor  
Gratinerade aubergineskivor  
Gratinerade aubergineskivor  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3auberginer
  • 2gula lökar
  • 5vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 2 burkartomater- krossade (à 400 g)
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 dlsvarta oliver- urkärnade
  • 2lagerblad
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 msksalt- + 1 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 125 ghalloumiost

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, lagerblad, socker, ½ msk salt och peppar. Skiva oliverna och blanda ner dem i såsen. Låt koka utan lock ca 15 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär auberginen i skivor, ca 1 cm tjocka. Pensla dem med 2 msk olja. Stek aubergineskivorna ca 1 minut på varje sida. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.  Strö över 1 tsk salt.

  3. Grovriv osten. Fördela tomatröran på aubergineskivorna och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Ulrika Pousette