Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Under ytan av picklad sparris gömmer sig ett varmt, krämigt ägg och dillcrème
fraiche. Så här års, när sparrisen är späd och fin, behöver den inte skalas.
Picklad sparris: Rör ihop citronsaft och socker så att sockret löses upp. Ansa och finstrimla sparrisen. Blanda ner sparrisen i lagen. Låt stå i ca 10 min. Häll bort lagen.
Sätt ugnen på 200°. Rör ihop crème fraiche, dill, 1 tsk flingsalt och peppar. Fördela röran i smorda ugnssäkra portionsformar. Ställ dem i en ugnssäker form med höga kanter. Knäck ett ägg i varje form och strö över 2 krm flingsalt och parmesanost.
Häll kokhett vatten runtom formarna, vattnet ska nå upp till hälften. Tillaga mitt i ugnen i 15–18 min. Titta till dem i ugnen mot slutet, tiden kan variera beroende på ugn. Äggvitan ska stelna men äggulan ska fortfarande vara lös, den stelnar till något i efterhand. Ta ut formarna och låt dem svalna i ca 1 min.
Strö över sparris, parmesan och smörgåskrasse vid servering.