Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad tonfiskgnocchi

Gnocchi är små pastakuddar som görs av potatis. Tillsammans med en burk tonfisk och Medelhavssmaker från sardeller, tomater, oliver och kapris blir det här en enkel, men ändå lyxig pastagratäng.

Gratinerad tonfiskgnocchi
Gratinerad tonfiskgnocchi
Gratinerad tonfiskgnocchi
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • olivolja
  • 6sardellfiléer- hackade
  • 2 burkarkrossade tomater- à 400 g
  • 2 tskoregano
  • 1,5 dlsvarta oliver
  • 2 mskkapris
  • 1 burktonfisk i olja- 185 g
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 förpmozzarella- à 125 g
  • 600 ggnocchi- färsk
  • 3 dlparmesan

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs löken genomskinlig i olivolja. Blanda i vitlök och chili och låt fräsa med en stund.

  2. Tillsätt sardeller, tomater och oregano. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 20 minuter.

  3. Tillsätt oliver och kapris. Låt tonfisken rinna av och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela mozzarellan i mindre bitar. Varva gnocchi, sås, mozzarella och det mesta av parmesanosten i en smord ugnsfast form. Strö över resten av parmesanosten.

  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök