Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gratinerad surdegslevain med trattkantareller. Generöst med smörstekta trattisar på gratinerade små cheddarsnittar. Enkelt och mycket gott.
Sätt ugnen på 250° grillvärme. Rensa svampen.
Stek svampen i en panna med 3 msk smör. Skala och pressa över vitlöken när svampen har fått färg och låt den steka med i ca 1 min. Krydda med flingsalt och peppar.
Halvera brödet på längden. Bred 2 msk smör över snittytan. Skär bröden i ca 5 cm breda skivor. Stek bröden tills de fått fin färg i en medelvarm stek- eller grillpanna.
Finriv osten. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och toppa med osten.
Gratinera bröden mitt i ugnen i ca 3 min tills osten har smält och börjar bubbla.
Ta ut och toppa bröden med kantarellfräset. Garnera med timjan.