Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad surdegslevain med cheddar och trattkantareller

Gratinerad surdegslevain med trattkantareller. Generöst med smörstekta trattisar på gratinerade små cheddarsnittar. Enkelt och mycket gott.

Gratinerad surdegslevain med cheddar och trattkantarellerGratinerad surdegslevain med cheddar och trattkantarellerGratinerad surdegslevain med cheddar och trattkantareller
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gtrattkantareller- eller annan valfri svamp
  • 3 msksmör- + 2 msk
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 mskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 0,5levainbröd
  • 75 gcheddarost- lagrad

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grillvärme. Rensa svampen.

  2. Stek svampen i en panna med 3 msk smör. Skala och pressa över vitlöken när svampen har fått färg och låt den steka med i ca 1 min. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Halvera brödet på längden. Bred 2 msk smör över snittytan. Skär bröden i ca 5 cm breda skivor. Stek bröden tills de fått fin färg i en medelvarm stek- eller grillpanna.

  4. Finriv osten. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och toppa med osten.

  5. Gratinera bröden mitt i ugnen i ca 3 min tills osten har smält och börjar bubbla.

  6. Ta ut och toppa bröden med kantarellfräset. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?