Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad ricotta med spenat och lök

Snabb och enkel LCHF-middag!

Gratinerad ricotta med spenat och lök
Gratinerad ricotta med spenat och lök
Gratinerad ricotta med spenat och lök
Foto: Joel Wåreus

Gratinerad ricotta

  • 70 gspenat- färsk
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gricotta
  • 100 gost- riven
  • 40 gpinjenötter
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- och smör till stekning

Tillbehör

  • 30 gspenat- färsk
  • 2 mskrödlök- hackad
  • svartpeppar- nymalen
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Gratinerad ricotta: Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Ansa spenaten. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs spenaten och löken i olja eller smör, salta och peppra.

  3. Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form. Lägg på ricottan och strö över den rivna osten. Sätt in formen mitt i ugnen i 5 minuter.

  4. Ta ut formen och strö över pinjenötterna. Gratinera ytterligare cirka 5 minuter, tills osten fått en fin gyllenbrun färg.

  5. Servering: Servera med bladspenat och rödlök. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Droppa över olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök