Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 21g
Kolhydrater: 52g
Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke är enkelt men med en lyxig fredagskänsla. Servera gärna med kallrökt lax eller kallskuret.
Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i små buketter och stammen i skivor.
Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt broccolin koka med när 1 minut återstår av koktiden. Häll bort vattnet men spara 1 dl.
Koka upp grädden med buljongtärning, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ravioli, broccoli och sås och lägg upp i en eller flera ugnssäkra formar.
Riv osten. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Blanda ost, kronärtskockor och ströbröd. Strö blandningen över raviolin.
Gratinera mitt i ugnen 12–14 min, tills pastan fått fin färg. Servera med sallad.