Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke är enkelt men med en lyxig fredagskänsla. Servera gärna med kallrökt lax eller kallskuret.

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke
Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke
Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke
Gratinerad ravioli. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gravioli- fylld t ex med karljohanssvamp
  • 1broccolistånd- (250 g)
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tärningsvampbuljong- eller grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 50 gvästerbottensost- lagrad
  • 0,5 burkkronärtskockshjärtan- marinerade (à 290 g)
  • 3 mskströbröd- gärna panko
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 150 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i små buketter och stammen i skivor.

  2. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt broccolin koka med när 1 minut återstår av koktiden. Häll bort vattnet men spara 1 dl.

  3. Koka upp grädden med buljongtärning, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ravioli, broccoli och sås och lägg upp i en eller flera ugnssäkra formar.

  4. Riv osten. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Blanda ost, kronärtskockor och ströbröd. Strö blandningen över raviolin.

  5. Gratinera mitt i ugnen 12–14 min, tills pastan fått fin färg. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?