Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad ratatouillepasta

Recept på gratinerad ratatouillepasta. Kapris med havssalt ger den rätta sältan. Hittar du inte saltad kapris i butiken kan du använda vanlig kapris + lite extra salt.

Gratinerad ratatouillepastaGratinerad ratatouillepastaGratinerad ratatouillepasta
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex penne
  • 1 knippalök- färsk (ca 250 g)
  • 2squash- (ca 500 g)
  • 6tomat
  • 4vitlöksklyfta
  • 0,5 burkkapris- med havssalt (à 100 g)
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dllagrad ost- riven, t ex präst (100 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla löken. Skär squashen i kuber. Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Låt grönsakerna puttra några min i en gryta. Tillsätt kapris, salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda ner i grönsaksblandningen.

  3. Häll blandningen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?